Zonwerende IR films van Umisol, isolerende & zonwerende slimme filters voor je ramen.

Umisol Nederland BV logo
Offerte aanvragen gratis en vrijblijvend

Trade Mart – Brussels (BE)- Energie-efficiëntere gebouwen dankzij Umisol® infrarood raamfilters



Een duurzame en slimme economie start met het efficiënter aanwenden van onze energiebronnen. Bijvoorbeeld door de beglazing van gebouwen beter te isoleren. Umisol uit Sint-Niklaas ontwikkelde daarvoor een infraroodfilter, die het bedrijf onlangs aanbracht op de ramen van het Trade Mart gebouw in Brussel.

Onze hedendaagse architectuur telt heel wat knappe gebouwen waarvan de gevel soms wel tot 90% uit glas bestaat. Dat is erg mooi en zorgt voor heel wat natuurlijke lichtinval, maar resulteert ook in mogelijke oververhitting van de binnenruimte en in een zeker risico wat betreft glasbreuk bij ongevallen en terroristische aanslagen. Umisol® uit Sint-Niklaas specialiseert zich al sinds 2001 in de productie van hoogtechnologische spectraal-selectieve IR-folies en dubbel gelamineerde beveiligingsfolies.

De klimaatdoelstellingen van Europa zijn bijzonder ambitieus: tegen 2020 moet onze markteconomie 20% slimmer omspringen met energie. Tegen 2030 ligt de lat nog wat hoger, op 27 tot 30%. Om ten slotte in 2050 een koolstofarme economie te bereiken die 80 tot 95% minder CO2 uitstoot dan in 1990.

Volgens Europese cijfers vindt ongeveer 40% van het energieverbruik plaats in gebouwen, voornamelijk in de vele torenhoge buildings van bedrijven en overheden. Een meerderheid daarvan verspilt te veel energie door ontoereikende verwarmings- en koelingssystemen, slechte isolatie en inadequate enkele of dubbele beglazing.

Een verbetering van de beglazing met Umisol® IR Filters is één van de opportuniteiten tot het bekomen van milieuvriendelijke gebouwen. Na een energieaudit door expertisebureau Ph. Deplasse & Associés werden de ramen van het Trade Mart Brussels gebouw recentelijk voorzien van 1.600m² IR filters. Door tegemoet te komen aan de vereisten inzake energiezuinigheid en duurzaamheid kan immers nieuw leven worden blazen in bestaande gebouwen.


Zonlicht binnen, warmte buiten



De Umisol® IR filter reflecteert de warmte van het zonlicht, waardoor de temperatuur in het gebouw op peil blijft en de airco minder hard moet werken. Zeker in sterk geïsoleerde buildings is dat interessant, omdat je de temperatuur daar moeilijk omlaag krijgt. Tijdens de winter beschermt de raamfilter ook extra tegen koude, wat dan weer voordelig is voor minder geïsoleerde infrastructuur. De dubbele werking bespaart tot 25% op de koelingskosten en tot 30% op de verwarmingsfactuur.

Umisol bracht haar IR raamfilter al overal in Europa aan. Steeds meer ondernemingen zijn zich trouwens van de energieverspilling bewust, en gaan tot actie over. Niet alleen omdat Europa dat eist en omdat het bespaart, maar ook voor het comfort van hun medewerkers. Voor hen is het belangrijk dat het gebouw waarin ze werken gezond is en dat ze er prettig kunnen werken met voldoende daglicht.

Door het verbruik van koelingssystemen substantieel te verminderen en het thermisch comfort aanzienlijk te verbeteren (ook wanneer geen airco aanwezig is) komt Umisol hieraan tegemoet. De IR filters zijn daarenboven uiterst transparant waardoor aan daglicht niet dient te worden ingeboet.

Trade Mart Brussels is een permanent centrum voor professionelen uit de mode en binnenhuisinrichting, centraal gelegen in het hart van Europa. Het fungeert niet enkel als uitstalraam voor de nieuwste nationale en internationale trends maar ook als uitwisselingsruimte die de markt inspireert en dynamiseert. Het Trade Mart Center met een flooring van maar liefst 215.000m² is een onmisbaar economisch marktinstrument en is de plaats bij uitstek om de opkomende trends te spotten. Dankzij de Umisol® IR filters realiseren zij niet enkel energiebesparingen, doch bieden zij tevens een aangenaam thermisch comfort aan hun medewerkers en bezoekers.

trade mart brussels top view

Afbeeldingen download links:

1:
Eerste afbeelding

2: Tweede afbeelding

3: Derde afbeelding

Umisol Nederland BV
Laan van Langerhuize 1
1186 DS Amstelveen
Nederland
Tel: 076/54.14.990
Mail: info@umisol.nl - Web: http://umisol.nl