Zonwerende IR films van Umisol, isolerende & zonwerende slimme filters voor je ramen.

Umisol Nederland BV logo
Offerte aanvragen gratis en vrijblijvend

VacaturesDownload de folder


folder

Ik wil een offerte !

Openingsuren:


Toonzaal enkel op afspraak
Telefonisch bereikbaar op volgende uren:
Maandag: 08:30 - 17:30
Dinsdag: 08:30 - 17:30
Woensdag: 08:30 - 17:30
Donderdag: 08:30 - 17:30
Vrijdag: 08:30 - 16:45
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Feestdagen: Gesloten

Toonzaal:

Op afspraak

Laan van Langerhuize 1

1186 DS Amstelveen


Stuur ons een E-mail:

info@umisol.nl


Telefoon:

076/54.14.990


Frequente vragen over Umisol®

Waarom Umisol® IR filter installeren?

  • Hoge warmtewerende eigenschappen van de film, waardoor temperatuurdalingen worden bereikt. U bespaart al snel tot 25% op uw koelingskosten.
  • In de winter wordt de opgewekte warmte binnen gehouden, resulterend in een verhoogde thermische isolatie, waardoor u tot 30% op uw stookkosten kan besparen.
  • Reductie van de CO2-uitstoot (broeikasgas). Uw bijdrage tot vermindering van uw ecologische voetafdruk.
  • Snelle terugverdientijd en winstgevende ROI.
  • Geen UV-verkleuring meer van uw interieur.
  • Extra beveiliging tegen inbraak en verwondingen door gebroken glasscherven.
  • De IR films laten het zichtbare licht binnen. Er is geen bijkomende verlichting vereist.
  • Verbetering van het comfort.

Wat met airconditioning?

In warme periodes draait elke klimaatregelingsinstallatie op volle toeren met een zware energiefactuur als gevolg. Dit resulteert in een gebrek aan thermisch comfort en verminderde arbeidsprestaties. Bovendien is airco niet bevorderlijk voor de gezondheid, noch het klimaat. Umisol® IR filter blokkeert de infrarode warmtestralen tot 93%, verlaagt de temperatuur aanzienlijk en verzekert een maximale optische klaarheid. Dankzij Umisol® duikelen uw kosten voor klimaatregeling zo naar beneden: 's zomers houdt u de zon buiten en 's winters blijft de warmte binnen. Zo verbruikt uw klimaatregeling merkelijk minder energie en dat is goed nieuws zowel voor het milieu als voor uw budget.

Heeft Umisol® IR filter ook effect tijdens de winter?

Door de installatie van de Umisol® IR filters wordt de thermische isolatie van uw bestaande beglazing in de winter aanzienlijk verbeterd. De opgewekte warmte van de verwarming wordt terug in de kamer gereflecteerd, waardoor de warmte die normaal via de glaspartijen verloren gaat, in de kamer blijft. Hierdoor worden besparingen op de stookkosten gerealiseerd tot 30%, afhankelijk van het glastype. De investering wordt dus zeer snel na enkele jaren terugverdiend.

Heeft Umisol® IR filter een effect op de lichtdoorlaatbaarheid?

Umisol® Optimus IR filters hebben een zeer grote lichttransmissie. Uw optische doorkijk wordt volledig behouden. Umisol® Argentum IR filters met spiegelglas effect zijn verkrijgbaar in verschillende tinten.

Verandert Umisol® IR filter het uitzicht van het gebouw?

Umisol® heeft een breed toepassingsgebied voor privé-woningen, geklasseerde gebouwen en winkels.
Door zijn uitzonderlijke transparantie verandert het uitzicht van uw glas nagenoeg niet.
Umisol® Optimus is een zeer neutrale IR filter, met een zeer beperkte lichtreflectie naar buiten toe. Enkel de Argentum series en decoratieve specialty films veranderen het uitzicht langs de buitenzijde van het gebouw.

Kan Umisol® IR filter aangebracht worden op schuine beglazing?

Umisol® kan op ieder effen glastype aangebracht worden. Door zijn zeer lage warmte-absorptie kan Umisol® probleemloos worden aangebracht op schuine beglazing. Hierdoor kan de temperatuur in veranda's tijdens de zomer verminderd worden.

Stopt Umisol® IR filter de verkleuring van uw interieur?

Verkleuring van het interieur wordt grotendeels veroorzaakt door UV-straling. Umisol® IR filter stopt 99% van de UV-straling. U riskeert geen UV-verkleuring van tapijten, meubilair, kunstwerken en dergelijke meer.

Welke gevolgen heeft de installatie van Umisol® voor de planten in uw huis?

De installatie van Umisol® IR filter heeft geen enkel nadelig gevolg voor planten in de woning. Integendeel, Umisol® beschermt de planten en bloemen tegen schadelijke hittestraling van de zon.

Hoe wordt Umisol® IR filter geïnstalleerd?

De ramen worden eerst grondig gereinigd met speciaal daartoe ontwikkelde soluties. Nadien wordt de IR filter ter plaatse op maat uitgesneden en door professionele installateurs aangebracht aan de binnenzijde van het glas. Er gaat geen kap- of breekwerk met gepaard en aldus wordt enige overlast tot het minimum beperkt.

Kan ik zelf Umisol® IR filters installeren?

De installatie van Umisol® IR filter gebeurt steeds door onze erkende installateurs. Hierdoor geniet U van een garantie van 10 jaar.

Hoe onderhoud ik mijn ramen na de installatie?

Umisol® IR filter is voorzien van een krasbestendige laag. Eender welk reinigingsmiddel kan gebruikt worden, met uitzonderling van amoniakken en bijtende producten.

Return on Investment, terug verdien termijn?

Umisol® IR filter bespaart energie het hele jaar door. Voor gebouwen met airco bedraagt de return on investment vaak 2 à 3 jaar. Voor gebouwen zonder airco bedraagt deze vaak 4 à 5 jaar. U geniet natuurlijk wel onmiddellijk van een optimaal thermisch comfort.

Wat is de garantie op Umisol® IR filter?

Umisol Group nv geeft een waarborg van 10 jaar op Umisol® IR filter. Dit is een evenaring van de garantie van glasproducenten. De levensduur van de IR filter ligt veel hoger.

Umisol Nederland BV
Laan van Langerhuize 1
1186 DS Amstelveen
Nederland
Tel: 076/54.14.990
Mail: info@umisol.nl - Web: http://umisol.nl